Klantcommunicatie

Opdrachtgever
Marel Stork Poultry Processing
Gemeente
Boxmeer
Niveau
HBO
Vakgebied
Sales & Marketing & Communicatie
Soort stage
Meewerkstage

Marel is een internationale leverancier van geïntegreerde systemen, producten en diensten voor de vis-, vlees- en pluimvee-industrie. Wij streven er naar om 'de leverancier van de klant te zijn’.

Wereldwijd werken ruim 3500 medewerkers voor onze merken Stork Poultry Processing, Townsend Further Processing en Marel. Ons bedrijf kenmerkt zich door de waarden: commitment, partnerships met klanten, diversiteit, teamwork, innovatie&ontwikkeling, open communicatie, humor & fun en succes.

Inhoud opdracht
Heb je wel eens een e-ticket van de KLM gehad? Of een factuur van KPN, UPC of je zorgverzekeraar? Deze documenten worden gemaakt met dezelfde software als waar jij bij ons mee gaat werken.
Je gaat je bezig houden met het samenvoegen van gegevens uit diverse computersystemen. Met deze gegevens worden (elektronische) documenten gemaakt voor productie, expeditie, inkoop, verkoop, enzovoort. Dat lijkt eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Het is werkelijk een uitdaging om op een duidelijke en aantrekkelijke manier te communiceren met klanten en andere relaties.
Tevens werk je mee aan het koppelen van diverse computersystemen (data integratie), bijvoorbeeld tussen PLM (Product Lifecycle Management) en ERP (Enterprise Requirements Planning; in ons geval SAP).

Wat kan je leren

  • StreamServe (belangrijke speler op het gebied van document creation en data integratie; in gebruik bij meer dan 5000 bedrijven wereldwijd zoals Apple, Shell, Akzo, ING, KPN, UPC, Essent, KLM, TUI en natuurlijk Marel. Er is veel vraag naar kennis op het gebied van StreamServe.
  • Praktijkkennis over data integratie
  • Praktijkkennis over programmeren/scripting
  • Gebruik van diverse conversietools en bestandsformaten
  • Wellicht introductie in het gebruik van SAP-PI, het integratieplatform van SAP

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een stagiair met algemene ICT kennis, enige ervaring met programmeertalen/scripting. Enthousiasme en zelfredzaamheid.

Reactieformulier