Provincie Limburg subsidieert Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg voor behoud talenten in regio

Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg werkt met bedrijven en gemeenten uit de regio aan het behouden en aantrekken van jongeren voor de regionale arbeidsmarkt. De plannen voor doorontwikkeling, die aansluiten bij ‘Zo WERKT Limburg!’, het aanvalsplan voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt, worden door Provincie Limburg ondersteund met een subsidie van 38.000 euro. Op vrijdag 5 juli jl. overhandigde gedeputeerde Joost van den Akker een cheque aan het stagebureau, in het bijzijn van vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de gemeenten uit de regio Land van Cuijk & Noord-Limburg. Dit vond plaats bij De Fabriek in Heijen.

Met het stagebureau slaan het bedrijfsleven en de gemeenten in het Land van Cuijk en Noord-Limburg de handen ineen. Ben van de Wijgert en Karen Louwers, coördinatoren van het stagebureau:
“Er is een overspannen vraag naar stagiaires. Voor elke stagiaire zijn nu tien stageplaatsen beschikbaar. Daarom moeten we nog beter samenwerken met scholen om het aanbod van stagiaires in goede banen te leiden. Tegelijkertijd moeten we het aanbod van stages bij bedrijven beter zien te stroomlijnen. Voorkomen moet worden dat het aanbod van stageplaatsen terugloopt omdat ze niet ingevuld kunnen worden. We zoeken daarom aansluiting bij bestaande initiatieven van de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg en Provincie Limburg.”  

Kansen bieden in regio

Gedeputeerde Joost van den Akker (Economie en Kennisinfrastructuur): “Het is van belang om jongeren ook kansen te bieden op werk in de regio waar ze zijn opgegroeid. Dat betekent dat naast goede scholing ook goede stageplekken noodzakelijk zijn. Nu en in de toekomst. Mede omdat stageplaatsen vaak ook leiden tot een arbeidsplaats. Daarnaast is dit een mooi voorbeeld van grensoverschrijdend werken en samen de uitdagingen van morgen aangaan. Want dat is precies wat het Land van Cuijk en Noord-Limburg nu doen.”  

Regionaal versterken

Het regionaal bemiddelen van stagiaires draagt zo bij aan het grotere doel: elkaar versterken en samen verder groeien. Janine van Hulsteijn, wethouder economie en werkgelegenheid voor gemeente Gennep: “We moeten talentvolle jongeren in onze regio behouden om een brain drain te voorkomen. Het stagebureau heeft een unieke positie in het werklandschap. De oorsprong ligt bij het collectieve bedrijfsleven en dat is merkbaar bij het draagvlak onder de ondernemers. Ik ben blij dat de Provincie de plannen voor doorontwikkeling ondersteunt.”  

Over Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg

Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg is een initiatief van de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg en de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill, Gennep, Bergen, Sint Hubert en Sint Anthonis. Naast het bemiddelen in vraag en aanbod, geeft het stagebureau onder andere gastcolleges over stagemogelijkheden en worden rondleidingen, werkbezoeken en bijeenkomsten georganiseerd voor scholieren en studenten om de regionale arbeidsmarkt te promoten. Kijk voor meer informatie op www.ervaarhet.nl.

Meer nieuwsberichten

Folder Dynamic Borders

Ben jij student en op zoek naar een gave internationale stageplaats net over de grens in Duitsland? Wil jij internationale ervaring opdoen en je kennis van de Duitse taal verbeteren?

Neem dan contact op met de internationale stage-bemiddelaar Ronald Cieraad. Hij helpt je graag (gratis) aan een leuke stageplek bij een organisatie in en rond Gemeinde Weeze of de Stadt Goch.

Vakopleiding Techniek, stagebureau, stages
Gisteren op bezoek geweest bij Vakopleiding Techniek. Zij bieden onder andere volledige (technisch gerelateerde) opleidingen, praktijkgerichte cursussen en lascertificeringen aan. Het team bestaat uit enthousiaste deskundigen die zich iedere dag weer inzetten om een bijdrage te leveren aan het opleiden van technisch personeel, jong en oud. Wouter van Raffen, bedankt voor de leuke middag!
Anton de Weerd
Gisteren gesproken met Anton de Weerd van Marel uit Boxmeer. Anton is Managing Director bij Marel en tevens één van de enthousiaste oprichters van Het Talentenbureau. Ieder jaar worden door middel van Het Talentenbureau meerdere stagiaires ingezet bij Marel. Anton, bedankt voor het interessante gesprek!
Karen - Stagebureau
Sinds 1 augustus zijn de werkzaamheden voor Het Talentenbureau Land van Cuijk & Noord-Limburg overgedragen aan Stichting Duurzaam Bedrijven Overleg (DBO). Karen Louwers voert nu de werkzaamheden uit voor Het Talentenbureau. Op zoek naar stagiaires voor uw bedrijf? Of als student op zoek naar een passende stage?
Stagebureau - Econsultancy
Vandaag gesproken met Erwin Zwerver van het snelgroeiende bedrijf Econsultancy. Bij dit bedrijf worden het gehele jaar meerdere stagiaires ingezet. Erwin staat achter het doel van het Talentenbureau: de talenten uit de regio Land van Cuijk ook in deze regio behouden! Erwin, bedankt voor dit interessante gesprek!
Vertegenwoordigers van het Stagebureau, DBO collectieve inkoop en de BTV's Land van Cuijk & Noord-Limburg

Op 13 en 14 september was Het Talentenbureau aanwezig op Bedrijvig Land van Cuijk en Noord-Limburg, dé regionale businessbeurs.

Het Talentenbureau is dé manier voor Marel Stork om geschikte stagiairs te vinden en vergroot daarnaast de regiobranding van het Land van Cuijk. Wij steunen dit initiatief omdat wij de werknemers van morgen beter in het vizier krijgen door het creëren van stageplaatsen. – Anton de Weerd, algemeen directeur Marel Stork Poultry Processing.

Op 23 en 24 september was Het Talentenbureau aanwezig op Bedrijvig Land van Cuijk en Noord-Limburg, dé regionale businessbeurs.

Op dinsdag 27 september 2016 heeft Econsultancy de Helicon BedrijfsTopper in ontvangst mogen nemen voor het beste leerbedrijf 2015-2016. In totaal waren er zes genomineerde bedrijven; Dierenspeciaalzaak Het Molentje, Blommestein Hoveniers, Hoeve Klein Mariëndaal, Het Goed, locatie Nijmegen, Econsultancy en tot slot De Graafschap Dierenartsen, locatie Vorden.